3 Kasım 2026, Salı RSS Anasayfa
BerkHaber Türkiye'nin yaşam ve haber sitesi
Gündem

TBMM’de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bütçesi görüşüldü: Muhalefet ihracat verilerini eleştirdi

3 Kasım 2026, 04:00 Gündem
TBMM’de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bütçesi görüşüldü: Muhalefet ihracat verilerini eleştirdi

TBMM'de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bütçesi gündemdeydi. Muhalefet, ihracat verilerini eleştirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı'na göre sanayinin büyümesine yardımcı olacak projeler için 10 milyarın üzerinde fon tahsis edildi. Bu karar muhafazakâr partilerin onayına sunulacak ancak CHP'nin bu karara karşı çıkacağı belirtiliyor.

Muhalefet tarafından yapılan açıklamada, ihracat verilerinin yalanlandığı ve yanlış hesaplamaların yapıldığı iddia ediliyor. MHP sözcüsü "Bu bütçe bize ne kadar para kazandırdığını göstermiyor" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı'nın da bu konuyu eleştirdiğini belirten CHP liderinin açıklamasında şöyle denildi: “Buna bakın! Bu sadece bir numara. İhracatımız 10 milyarlık rakamları aşmadı."

Bu kararın sanayiyi nasıl etkileyeceği ve ihracatı artırma hedefine ne kadar yaklaştığı hala bilinmiyor ancak bu bütçe TBMM'de tartışılacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı'nın açıklamasında şöyle denildi: "Bunu yapacağız. Bu projeler büyümeye yardımcı olacak."

Bu kararın muhalefetin tepkisini ortaya çıkarması bekleniyor ama şu ana kadar ne gibi sonuçlar doğuracağı bilinmiyor.
Bu bütçe TBMM'de tartışılacak ve sanayinin geleceği hakkında daha fazla bilgi verilecek.

Kaynak: Cumhuriyet