2 Kasım 2026, Pazartesi RSS Anasayfa
BerkHaber Türkiye'nin yaşam ve haber sitesi
Gündem

Bize ayrılan demokrasinin sonuna geldik!

2 Kasım 2026, 04:00 Gündem
Bize ayrılan demokrasinin sonuna geldik!

Son yıllardaki gelişmeler, Türkiye'nin demokrasi yolculuğunun sona yaklaştığını gösteriyor. Bu durumun altında yatan nedenler ve sonuçları çok açık. ancak bu gerçeği kabul etmek zor.

Ekonomi politikaları son zamanlarda belirsiz bir hale geldiğinden vatandaşların mali istikrarı konusunda kaygılar artıyor. Doların 49,94 liraya kadar yükselmesi gibi ani dalgalanmalar ve euro ile sterlinin değerinin değişmesiyle birlikte bu durum daha da zorlaşıyor.

Kültür sanat alanında ise yaratıcıların seslerinin duyulmadığını görüyoruz. sanatsal ifade özgürlüğünün kısıtlandığı bir ortamda. Bu gibi gelişmeler demokrasimizin sonuna yakınsa, bunun sonuçlarını kabul etmek ve harekete geçmek zorundayız.

Sürdürülebilirlik alanında da önemli adımlar atılmalıdır çünkü gelecek nesillerin sağlığı büyük ölçüde bu duruma bağlıdır. çevreyi korumanın önemi göz ardı edilemez. Bu gibi gelişmeler demokrasimizin sonuna yaklaştığını gösteriyor ve harekete geçmemiz gerekiyor.

Türkiye'nin demokratik yolculuğunun sona yaklaşıp yaklaşmadığına bakmak zorundayız. ancak bu gerçeği kabul etmek çok önemli. Bu gibi gelişmeler demokrasimizin sonuna yakınsa, bunun sonuçlarını ve önlemlerini almamız gerekiyor.

Cumhuriyetin Egesi'nin kültür sanat alanındaki seslerin duyulmadığını göstermesi önem taşıyorsa da. sanatsal ifade özgürlüğünün kısıtlandığı bir ortamın demokrasimizin sonuna yakınsayabileceğini kabul etmek zorundayız. Bu gibi gelişmeler Cumhuriyetin Egesi'nin kültür sanat alanındaki seslerin duyulmadığını göstermesi önem taşıyor. sanatsal ifade özgürlüğünün kısıtlandığı bir ortamın demokrasimizin sonuna yakınsayabileceğini kabul etmek zorundayız.

Kaynak: Cumhuriyet